İletişim Formu

 

Yellowstone Milli Parkı

Yellowstone Milli Parkı, ABD'de, Idoha, Wyoming ve Montana eyaletlerinin kesiştiği bir noktada yer alır. 1 Mart 1872 yılında kurulan Yellowstone Milli Parkı, dünyadaki ve ABD'deki ilk milli parktır. 1978 yılında UNESCO tarafından bir Dünya Mirası olarak ilan edilmiştir.

Kaynak: wnct.com

Parkın ormanlık alanı yaklaşık 9.000 kilometrekarelik bir alan kaplar. Park içerisinde yer alan jeotermal kaynaklar, dünyadaki bütün jeotermal kaynakların yarısını oluşturmaktadır. Ayrıca, dünyadaki gayzer topluluğunun 2/3'ü de bu park içinde yer almaktadır.

Kaynak: historythings.com

Yellowstone Milli Parkı, en son 640.000 yıl önce patladığı tahmin edilen Yellowstone Yanardağı'nın üzerinde yer alır. 70.000 yıldır patlaması beklenen bu süper volkanın patlaması, Kuzey Amerika kıtasının büyük bir bölümünün yaşanamaz duruma gelmesine neden olabileceği ögörülmektedir.

Kaynak: nationalparkstube.com

Park içerisinde, Old Faithfull adı ile bilinen bir sıcak su kaynağı her gün belli bir saatte püskürmektedir. Her yıl milyonlarca kişi, sadece bu fışkırmaya şahit olmak için bölgeye gelmektedir.

Kaynak: simple.wikipedia.org

Park içerisinde 290'dan fazla şelale bulunmaktadır. Bu şelaleler, irili ufaklı olsa da bazıları insanları büyülemeye yetmektedir.

Kaynak: www.yellowstonepark.com

Parka gidildiğinde, ille de gayzerlerin fışkırışı izlenmelidir. Ayrıca, bu gayzerlerin çıktığı alandaki renkli su kaynakları izlenmelidir.

Kaynak: www.nationalparks.org

Geniş bir vahşi yaşama ev sahipliği yapan parkta, vahşi yaşam gözlemlenebilir.
Kaynak: www.themindfulword.org

Yellowstone'un Grand Canyon'unda bir gezintiye çıkılabilir, Artis's Point adı verilen noktadan Lower Falls izlenebilir. Yellowstone ile Grand Teton Park arasında yürüyüş yapılabilir. Yellowstone nehirlerinde rafting yapılabilir. Milli park içinde kamp yapılabilir. İzin verilen türler ve izin verilen zamanlarda, balık tutulabilir.

Kaynak: abcnews.go.com


Seyyahın Bölgeye Ulaşım Derecelendirmesi 
Seyyahın Bölgeyi Okuyuculara Tavsiyesi
Seyyahın Bölgeyi Ziyaret Etme İsteği Derecesi
Seyyahın Defteri'nin Bölge Derecelendirmesi

Yorumlar

Yazar hakkında

Gezebilmek, her yeri... Görebilmek, dünyanın bütün güzelliklerini... Ne kadar para lazım? Ne kadar para? Gitmem lazım, görmem lazım dediğim her yer. Bir rehber tadında...
Ahmet....

0   yorum

Bu yeri siz de gezmek ister miydiniz? Fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

Cancel Reply