İletişim Formu

 

Blagaj Tekkesi - Derviş Evi

Dubrivnik ve Motković'ten Mostar'a doğru hareket ederseniz, Buna'dan sonra doğuya dönerseniz, kendinizi Blagaj'da bulursunuz. Blagaj, doğa ile iç içe geçmiş bir yerdir, Mostar Havalimanı'na üç kilometre mesafededir. Adriyatik Denizine olan mesafesi ve deniz seviyesine göre alçak rakımı nedeniyle Akdeniz İklimi etkisine maruz kalmakta, özellikle yaz aylarında bunaltıcı sıcaklar görülmektedir. Yaz aylarında sıcaklık 26 santigrat derece, kış aylarında ise 8 santigrat derece civarındadır.

Kaynak: visitmycountry

Derviş Evi'nin bahçesindeki sessizliği, sakinliği gördüğünüzde, Blagaj'ın tarihin her döneminde neden ilgi merkezi olduğunu anlayacaksınız; Roman döneminde, Osmanlı vezirleri ve kadılarının bölgeyi ziyaretlerinde, Avusturya-Macaristan yetkililerinin bölgeyle olan münasebetlerinde, bölgeyi ziyarete gelen turistlerin beklentisini anlayabilirsiniz.

Kaynak: visitmycountry

İnanışlara göre, Derviş Evi, Bektaşi dervişleri tarafından 16. yüzyılda kuruldu. Kaynaklarda ise ilk olarak 17. yüzyılın ortalarında var olduğu teyit edilmiştir. 19. yüzyılın ortalarında bakımı yapılan ev, Kadiriler tarafından kullanıldı.

Kaynak: worldofwanderlust

Yorumlar

Yazar hakkında

Gezebilmek, her yeri... Görebilmek, dünyanın bütün güzelliklerini... Ne kadar para lazım? Ne kadar para? Gitmem lazım, görmem lazım dediğim her yer. Bir rehber tadında...
Ahmet....

0   yorum

Bu yeri siz de gezmek ister miydiniz? Fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

Cancel Reply