İletişim Formu

 

Marakeş

Marakeş, Fas'ta yer alan bir şehirdir. Fas'ın ilk başkentidir. Nüfusu 1 milyondan fazladır. "Kırmızı Şehir" olarak bilinir. Şehrin adının, Berberi dilinde "Tanrıların Ülkesi" anlamına geldiği belirtilmektedir. Marakeş'teki eski şehir olan Medina ve koruma altına alınan ilk meydanlardan olan Jemaa el Fnaa da Marakeş'te bulunmaktadır.

Kaynak: www.tripadvisor.com.tr

Marakeş'in özellikle eski şehri oldukça popüler turistik yerlerden birisidir. Bölge UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak da ilan edilmiştir. Bölgede gezilecek birçok önemli yer bulunmaktadır.

Kaynak: dsahookedoneverything.com

1578 yılında Saadi Kralı Ahmed el Mansur tarafından yaptırılmış olan Badi Sarayı, bunlardan birisidir. Ancak saray, zaman içerisinde hasar görmüş.

Kaynak: www.muchmorocco.com

12. yüzyılda inşa edilmiş olan Kutubiye Camii de görülmeye değer yerlerden. 12. yüzyılda inşa edilmiş El Yazıd Camii de dikkate değer diğer bir cami.

Kaynak: hookedoneverything.com

Şehrin en önemli noktalarından birisi, Jemaa el Fnaa. Bu meydanda yok yok. Cambazlar, satıcılar, herhangi bir şey satıcıları, oyuncular... ne ararsanız, burada. Hatta aklınıza gelmeyecek birçok şey bile.

Kaynak: www.tripadvisor.com.tr

Gezilmesi, görülmesi gereken diğer yerler, Menara Bahçeleri, Majorelle Bahçeleri, Bab Agnaou Geçidi, Shrob Ou Shouf Çeşmesi, Saadian Mezarları, Ali Bin Yusuf Medresesi.

Kaynak: www.madeinmarrakech.co.uk

Seyyahın Bölgeye Ulaşım Derecelendirmesi 
Seyyahın Bölgeyi Okuyuculara Tavsiyesi
Seyyahın Bölgeyi Ziyaret Etme İsteği Derecesi
Seyyahın Defteri'nin Bölge Derecelendirmesi

Yorumlar

Yazar hakkında

Gezebilmek, her yeri... Görebilmek, dünyanın bütün güzelliklerini... Ne kadar para lazım? Ne kadar para? Gitmem lazım, görmem lazım dediğim her yer. Bir rehber tadında...
Ahmet....

0   yorum

Bu yeri siz de gezmek ister miydiniz? Fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

Cancel Reply