İletişim Formu

 

Roraima Dağı

Roraima Dağı, Güney Amerika'da, Tepuy Platosu'ndaki PKeİM tepelerinin en yüksek doruğudur. İlk olarak İngiliz araştırmacı Sir Walter Raleigh tarafından 1596 yılında keşfedilmiş. Dağın doruğu, 400 metrelik uçurumların üstünde 31 kilometre karelik bir alan kaplamakta. Dağ, Brezilya, Guyana ve Venezuela arasında kalan bir üçgende yer almaktadır.


Kaynak: www.huffingtonpost.ca
Roraima Dağı, Canaima Milli Parkı içinde yer almaktadır. Roraima Dağı'nın Guyana'da kalan kısmı, Guyana'daki en yüksek noktayı oluşturmaktadır. Brezilya ve Venezuela'da daha yüksek zirveler vardır. Dağın doruğu 2.810 metre yüksekliktedir. Dağ, 14 kilometre uzunluğundadır.

Kaynak: hot-facts.blogspot.com.tr
Roraima'daki türlerin çoğu, endemiktir. Heliamphora, çan çiçeği (Campanula) ve nadir görülen Rapatea heather bölgede karşılaşılan türlerdendir. Bölge, sürekli yağış alır. Dağın zirvesi, neredeyse tamamen çıplak kumtaşından oluşmaktadır, zirvede sadece Bonnetia roraimœ türü çalılıklar ve bazı yosun türleri bulunur.
Kaynak: www.dailymail.co.uk
Dağın zirvesi, benzersiz fauna örneklerine sahiptir. Roraima Bush Toad olarak da bilinen Oreophrynella quelchii türü kurbağa, zirvedeki çalılık alanlarda yaşamını sürdürür. Savunmasız bir tür olan bu kurbağa türü koruma altındadır.

Kaynak: www.unknownworld.co
Dağ, Gran Sabana'daki Pemon ve Kapon yerlilerince bir efsaneye konu olarak anlatılır. Dağın, efsanevi bir ağacın gövdesi olduğu, ancak ağacın bir sebeple gövdesinden kırıldığına inanılır.

Kaynak: www.akademifantasia.org

Dağa, sadece Venezuela tarafından kolay bir şekilde tırmanılabilir. Diğer yönlerden tırmanabilmek için zorlu uçurumlarda tırmanış yapmak gereklidir.

Kaynak: www.rutahsa.com

Yorumlar

Yazar hakkında

Gezebilmek, her yeri... Görebilmek, dünyanın bütün güzelliklerini... Ne kadar para lazım? Ne kadar para? Gitmem lazım, görmem lazım dediğim her yer. Bir rehber tadında...
Mustafa Bulut

0   yorum

Bu yeri siz de gezmek ister miydiniz? Fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

Cancel Reply