İletişim Formu

 

Balina Vadisi (Wadi el Hitan)

Mısır'da, Kahire'nin yaklaşık 150 kilometre güneybatısında yer alan bir paleontolojik sit alanıdır. 2005 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak ilan edilmiştir. Sit alanında, balinalara ve onun arkaik türlerine (soyu tükenmiş) ait birçok fosil bulunmuştur. Bu fosiller, balina türünün tarihi açısından benzersiz bir öneme sahiptir.

Kaynak: whc

Balina Vadisi'ndeki fosiller, dünyadaki fosiller içinde en eski fosiller değil ancak çeşitlilik açısından bölge son derece önemli. Vadide öpekbalıkları, timsahlar, kaplumbağalar gibi türlere ait fosiller de bulunmuş.

Kaynak: dleisuretravelegypt

Bölgedeki ilk fosiller 1902 yılında keşfedilmiş. Bölgenin, çevresinden izole konumu, araştırmaları güçleştirmiş. 1980'li yıllardan sonra, ulaşım imkanının artması ile birlikte, bölgeye olan ilgide artmış. Bu süreçte, birçok fosil bölgeden kaçak yollarla çıkarılmış ya da kaçırılmış olabilir.

Kaynak: TripAdvisor

Park alanı içinde birçok balina fosili sergilenmekte. Bu fosillerin son derece iyi bir şekilde kounmuş olması da gözlerden kaçmıyor.

Kaynak: TripAdvisor

Vadide 15 çeşit çöl bitkisi, kızıl tilki, Mısır mongosu, Afrika vahşi kedileri, ceylan gibi 15 türde yabani memeliye ev sahipliği yapar. Ayrıca bölgede 9 tür sürüngen ve 36 tür kuş gözlemlenmiş.

Kaynak: TripAdvisor

Bölgeye ulaşım için elverişli yol yok. Bu nedenle, sadece özel araçlar ile bölgeye ulaşılabilmekte. Ayrıca, bölgede gezebilmek için belirlenmiş parkurların kullanılması gereklidir.


Seyyahın Bölgeye Ulaşım Derecelendirmesi 
Seyyahın Bölgeyi Okuyuculara Tavsiyesi
Seyyahın Bölgeyi Ziyaret Etme İsteği Derecesi
Seyyahın Defteri'nin Bölge Derecelendirmesi

Yorumlar

Yazar hakkında

Gezebilmek, her yeri... Görebilmek, dünyanın bütün güzelliklerini... Ne kadar para lazım? Ne kadar para? Gitmem lazım, görmem lazım dediğim her yer. Bir rehber tadında...
Ahmet....

0   yorum

Bu yeri siz de gezmek ister miydiniz? Fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

Cancel Reply