İletişim Formu

 

Socotra Adası

Socotra Adası, Yemen'e bağlıdır. Yemen'in güneyinde yer alır. Somali ile Yemen arasındaki ada, Kızıldeniz'in girişindedir. Somali'ye 250 kilometre uzaklıktadır. Aden Körfezi'nde yer alan ada, aslında bir takımada grubunun bir üyesidir.

Fotoğraf: Александр Пушкин

Socotra Adası, çevresinden izole bir konumdadır. Çok kuru ve kurak bir havası vardır. Bu hali ile, canlılar için yaşam şartlarının zor olduğu bir yer gibi görülebilir, ancak adada yüzlerce çeşit bitki ve hayvan vardır. Socotra'da yaşamını sürdüren 700 ender bitkinin 3 tanesi dünyanın başka hiçbir yerinde yetişmez.

Fotoğraf: Mahyar Younis

Adayı özel kılan etkileyici bitkilerden birisi, Ejder Kanı Ağacı'dır. Şemsiye biçimli bir ağaç olan Ejder Kanı Ağacı'nın gövdesi kesilirse, kana benzer bir sıvı aktığı görülür.

Fotoğraf: Mahyar Younis

Bir diğer etkileyici bitki, Çöl Gülü Ağacı'dır. Nisan aylarında çarpıcı güzellikte pembe çiçekler açan bu ağaç, yaşam elverişsiz kayalıklarda yaşar.

Fotoğraf: Mahyar Younis

Buna rağmen bölgede son derece az sayıda memeli yaşar. Bunların en yaygın olanı, yarasalardır. Fareler, köpekler ve kediler de adada görülür.








Seyyahın Bölgeye Ulaşım Derecelendirmesi 
Seyyahın Bölgeyi Okuyuculara Tavsiyesi
Seyyahın Bölgeyi Ziyaret Etme İsteği Derecesi
Seyyahın Defteri'nin Bölge Derecelendirmesi

Yorumlar

Yazar hakkında

Gezebilmek, her yeri... Görebilmek, dünyanın bütün güzelliklerini... Ne kadar para lazım? Ne kadar para? Gitmem lazım, görmem lazım dediğim her yer. Bir rehber tadında...
Ahmet....

0   yorum

Bu yeri siz de gezmek ister miydiniz? Fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

Cancel Reply