İletişim Formu

 

Mount Athos'taki Karoulia Keşişleri

Ege Denizi'ndeki Yunan yarımadasında bulunan Athos Dağı, dünyadaki yaşayan en eski manastır topluluğunun ev sahibidir. Dağ eski çağlardan beri yerleşim görmüştür ve neredeyse 1800 yıllık sürekli Hıristiyan varlığı ve en azından 9. yüzyıla dayanan uzun tarihi manastır gelenekleri ile bilinir. Bugün, bu bölgede yirmi adet Doğu Ortodoks manastırı var, burada dünyanın dört bir yanından izole edilmiş iki binin üzerinde keşişler bir çile hayatı yaşıyor.

Kaynak

Rahiplerin çoğu, sebze yetiştirme, şarap yapma, balık tutma, ahşap oymacılığı, terzilik vb. gibi çeşitli işler yapılan bir manastırda birlikte yaşıyor. Diğerleri, skete adı verilen küçük hücrelerde yaşamlarını sürdürüyor.

Kaynak


En izole edilmiş sketelerden bazıları, Athos Dağı'nın güney tarafında, Karoulia olarak bilinen bir bölgede bulunur. Dik yamaçlarından birinde, bir avuç rahip, yüzlerce metre aşağısında çökmekte olan dalgalarla uçurum kenarında tehlikeli biçimde asılı olan küçük kabinler inşa ettiler. Bu hücrelere o kadar erişilmez ki yakacak odun ve yiyecek gibi şeyler basit teleferik sistemleri ile iletilmektedir.

Kaynak 
Kaynak



Kaynak

Kaynak

© Amusing Planet

Seyyahın Bölgeye Ulaşım Derecelendirmesi 
Seyyahın Bölgeyi Okuyuculara Tavsiyesi
Seyyahın Bölgeyi Ziyaret Etme İsteği Derecesi
Seyyahın Defteri'nin Bölge Derecelendirmesi

Yorumlar

Yazar hakkında

Gezebilmek, her yeri... Görebilmek, dünyanın bütün güzelliklerini... Ne kadar para lazım? Ne kadar para? Gitmem lazım, görmem lazım dediğim her yer. Bir rehber tadında...
Ahmet....

0   yorum

Bu yeri siz de gezmek ister miydiniz? Fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

Cancel Reply