İletişim Formu

 

uKhahlamba-Drakensberg Park

uKhahlamba-Drakensberg Park, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin KwaZulu-Natal ilinde yer alır. 2,428 kilometrekare alan kaplar. Park, Royal Natal Milli Parkı ve Drakensberg sıradağlarının bir bölümünü de kapsamaktadır. uKhahlamba-Drakensberg Park ve Sehlabathebe Milli Parkı birleşerek Maloti-Drakensberg Park'ı oluşturur. Maloti-Drakensberg Park, 2000 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak ilan edilmiştir. Park, Güney Afrika'daki en önemli turistik bölgelerden birisidir.

Kaynak: www.places.co.za

Park alanı içinde, endemik birçok omurgalı ve omurgasız gözlemlenebilmektedir. Bölgede, balık tutma ile ilgili etkinlikler düzenlenmektedir. Bölgede gözlemlenebilen yabani hayata dair örnekler, dağ kamış antilopları, gri kara antilopları, gri duikerler, bayağı boğa antilopları, klipspringer antilopları, bushbuck antilopları, oribiler, leoparlar, siyah sırtlı çakallar, karakulaklar, servallar, su samurları, kuyruksürengiller ve misk kedileri gibi geniş bir çeşitliliğe sahiptir.

Kaynak: 12234455.co.za

Drakensberg Dağı'nın Güney Afrika'da kalan yüksek kısımlarının çoğu koruma alanı ilan edilmiştir. uKhahlamba-Drakensberg Park da RAMSAR alanlarından birisidir. Bölgede, KwaZulu-Natal Drakensberg bölgesindeki en büyük özel oyun parkı (*game reserve) olan Cathkin Estates Koruma ve Vahşi Yaşam Alanı bulunmaktadır.

Kaynak: dsawww.sahistory.org.za
Dünyanın en iyi kaya sanatı örneklerinden bazıları da bu bölgede yer almaktadır.

Kaynak: www.southafrica.net

Seyyahın Bölgeye Ulaşım Derecelendirmesi 
Seyyahın Bölgeyi Okuyuculara Tavsiyesi
Seyyahın Bölgeyi Ziyaret Etme İsteği Derecesi
Seyyahın Defteri'nin Bölge Derecelendirmesi

Yorumlar

Yazar hakkında

Gezebilmek, her yeri... Görebilmek, dünyanın bütün güzelliklerini... Ne kadar para lazım? Ne kadar para? Gitmem lazım, görmem lazım dediğim her yer. Bir rehber tadında...
Ahmet....

0   yorum

Bu yeri siz de gezmek ister miydiniz? Fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

Cancel Reply