İletişim Formu

 

Hlane Kraliyet Milli Parkı

Krallığın en büyük sürülerine ev sahipliği yapan Hlane Kraliyet Milli Parkı, antik sert ağaç bitki örtüsüyle kuzey doğu Svaziland'da, 22.000 hektarlık bir alan kaplamaktadır. Büyük 5'in 4'ü:  aslan, fil, gergedan ve leoparın yanı sıra hipopotam, zürafa, timsah ve diğer birçok canlıya ev sahipliği yapmaktadır. Hlane, Afrika'da kutsal kabul edilen ak sırtlı akbabanın en yoğun olarak görüldüğü alanlardan birisidir. Marabu ailesinin en yeni kolonisi de parkta bulunabilmektedir. Park alanı ayrıca birçok kuş türüne de ev sahipliği yapmaktadır.

Kaynak: www.thekingdomofswaziland.com

"Hlane", Svahi dilinde "vahşi doğa" anlamına gelmektedir. Parkta iki dinlenme kampı bulunur: NdlovuCamp ve Bhubesi Kampı. Bhubesi Kapmı Ndlovu'ya 14 km mesafede yer alır ve tamamen kendi yemeğinizi pişireceğiniz bir kamptır.

Kaynak: www.tripadvisor.co.uk

Engebeli araç yolları, açık Land Rover oyun sürüşleri imkanı verirken, aslan veya gergedan turları yapılabilir, park içinde bisiklet sürülebilir, kuş gözlemciliği yapılabilir.

Kaynak: www.tripadvisor.co.uk

Yorumlar

Yazar hakkında

Gezebilmek, her yeri... Görebilmek, dünyanın bütün güzelliklerini... Ne kadar para lazım? Ne kadar para? Gitmem lazım, görmem lazım dediğim her yer. Bir rehber tadında...
Ahmet....

0   yorum

Bu yeri siz de gezmek ister miydiniz? Fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

Cancel Reply