İletişim Formu

 

Ellora Mağaraları

Ellora Mağaraları, Hindistan'da, Maharashtra Eyaletinin kuzeyinde Aurangabad şehrine 30-40 km uzaklıkta yer alır. 1983 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak ilan edilmiştir.

Fotoğraf: Bruno Poppe

Ellora, kayaya oyulma sureti ile yapılmış olan mağara tapınakları komplekslerinin en büyüğüdür. Mağara sistemlerinin 600-1000 yılları arasında inşa edildiği düşünülür.

Fotoğraf: Bruno Poppe

Mağaralarda, birçok kaya resimleri, heykeller yer alır. Tapınaklar, birçok inanca ait tapınağı da bünyesinde barındırır.

Kaynak: twistedsifter.com

Mağaraların olduğu alanın uzunluğu 2 kilometreyi geçmektedir. Bölgede 100'den fazla mağara vardır, ancak bunlardan 34 tanesi ziyarete açıktır. Bunların 17 tanesi (13-29) Hindu, 12 tanesi (1-12) Budist ve 5 tanesi de (30-34) Jain inancına aittir. Buradan hareketle, mağaraların farklı zamanlarda kullanıldığı sonucuna ulaşabiliriz.

Kaynak: twistedsifter.com

Mağaraların ortasına yakın bir noktada Kaisala Tapınağı yer alır. Bu, ana tapınaktır. Araştırmalar, tapınağın yapımının 150 yıl kadar sürdüğünü ortaya koymuştur. Kaisala, Hindu mitolojisinde Tanrı Şiva'nın evi olarak bilinir. Kaisala'nın etrafı, kayaların oyulması sonucu genişletilmiş ve bir avlu ortaya çıkmıştır.

Kaynak: twistedsifter.com

Ellora, Maharashtra Eyaletinin başkenti Mumbai'nin yaklaşık 300 kilometre kuzey-doğusunda, Aurangabad şehrinin 29 kilometre kuzey-batısında yer almaktadır. Bölgedeki en önemli turistik noktalardan birisidir.

Kaynak: twistedsifter.com

Ellora Mağaraları, tarihin hiçbir döneminde gözden ırak kalmadı. Sürekli olarak kullanıldı.Bu nedenle de zaman içerisinde yavaş yavaş tahrip olmaya başladı.

Kaynak: twistedsifter.com

Ellora'da birçok el yazması bulunmuştur. Bunların en meşhuru, Rashtrakuta Dantidurga'dır (753) . Yazmada, tapınaktaki tören faaliyetlerinden bahsedilmektedir.

Kaynak: twistedsifter.com

Kaynak: twistedsifter.com

Seyyahın Bölgeye Ulaşım Derecelendirmesi 
Seyyahın Bölgeyi Okuyuculara Tavsiyesi
Seyyahın Bölgeyi Ziyaret Etme İsteği Derecesi
Seyyahın Defteri'nin Bölge Derecelendirmesi

Yorumlar

Yazar hakkında

Gezebilmek, her yeri... Görebilmek, dünyanın bütün güzelliklerini... Ne kadar para lazım? Ne kadar para? Gitmem lazım, görmem lazım dediğim her yer. Bir rehber tadında...
Ahmet....

0   yorum

Bu yeri siz de gezmek ister miydiniz? Fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

Cancel Reply