İletişim Formu

 

Derinkuyu Yeraltı Şehri

Derinkuyu Yeraltı Şehri, Nevşehir ile Niğde arasında, Nevşehir'e 30 kilometre uzaklıktaki Derinkuyu beldesinde yer almaktadır. Derinkuyu'nun eski adı, Malakopi, Melegobi ya da Melegobia olabilir. Bölgeye 1830'lara kadar yeniden yerleşilmemiş. Yeni yerleşim yapanlar, bölgeye yakın yerlerde su kuyuları açtığı için Derinkuyu adı verilmiş.

Kaynak: www.gezilmesigerekenyerler.com

Derinkuyu ile ilgili ilk bilgiler Asurlulara kadar gitmektedir. Kesin olarak bilinmese de, M.Ö. 3.000 yılına kadar tarihlendirilmektedir. II. yüzyılda ise, Roma İmparatorluğu'ndan kaçan Hıristiyanlar Kapadokya bölgesine gelerek bu bölgedeki yeraltı şehirlerine sığınmışlar. Oluşturdukları yer altı şehirleri ile yaşamlarını sürdürebilmişler.

Kaynak: www.gezilmesigerekenyerler.com

Bu yeraltı şehirleri, yer üstüne çıkmadan hayatlarını sürdürebilecekleri bütün koşulları sağlamaktaymış. Derinkuyu, erzak depoları, günah çıkartma yeri, vaftiz havuzu, kuyuları, manastırları, kiliseleri, şarap imalathaneleri gibi birçok önemli yapıyı barındırıyormuş.

Kaynak: www.milliyet.com.tr

Yeraltı şehri, 1967 yılından beri turizme açık. 8 katlı yeraltı şehrinde bir de akıl hastanesi mevcut. Derinliğinin 85 metre olduğu tahmin edilse de henüz 50 metreye kadar gezilebilmekte. Şehri tam büyüklüğü bilinmiyor, bilinen alan 2500 metrekarelik bir alan kaplıyor.

Kaynak: www.rotasenin.com

Seyyahın Bölgeye Ulaşım Derecelendirmesi 
Seyyahın Bölgeyi Okuyuculara Tavsiyesi
Seyyahın Bölgeyi Ziyaret Etme İsteği Derecesi
Seyyahın Defteri'nin Bölge Derecelendirmesi

Yorumlar

Yazar hakkında

Gezebilmek, her yeri... Görebilmek, dünyanın bütün güzelliklerini... Ne kadar para lazım? Ne kadar para? Gitmem lazım, görmem lazım dediğim her yer. Bir rehber tadında...
Ahmet....

0   yorum

Bu yeri siz de gezmek ister miydiniz? Fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

Cancel Reply