İletişim Formu

 

Çikolata Tepeleri

Çikolata Tepeleri, Filipinler'deki Bohol ilinde yer alan bir jeolojik oluşumdur. Yapılan sayımlara göre bölgede 1260 tepe bulunuyor olsa da tepelerin asıl sayısının 1776 olduğu tahmin edilmekte. Bütün tepeler toplam 50 kilometre kare alanda yer almaktadır. Kuru mevsimlerde tepeler kahverengi tona döner, bu, tepelere Çikolata Tepeleri adının veriliş sebebidir.

Kaynak: www.travelandleisure.com

Çikolata Tepeleri, ülkedeki en önemli 3. Doğal Jeolojik Anıt'tır ve UNESCO Dünya Mirası Listesine önerilmiştir.

Kaynak: www.youtube.com

Tepelerin yüksekliği 30 ila 50 metre arasında değişmekle birlikte en yüksek tepenin yüksekliği 120 metredir.

Kaynak: www.youtube.com

Tepeleri oluşturan genel bitki örtüsü kındıra (Inperata cylindrica) ve şeker kamışıdır (Saccharum spontaneum). Ayrıca papatyalar (Compositae) ve eğrelti otları da yaygındır. Tepelerde pirinç ekimi gerçekleştiriliyor olsa da taş ocağı faaliyetleri tepeleri tehdit etmektedir.

Kaynak: buymebuddy.com

Tepelerle ilgili üç efsane var. Birincisinde, devlerin biriktirdikleri kaya ve kumları birbirlerine attığı anlatılır. En sonunda barışırlar ancak arkalarında bu tepeleri bırakırlar.

Kaynak: www.bohol-philippines.com

İkinci efsanede, Arogo adlı bir devden bahsedilir. Arogo, Aloya'ya aşık olur. Aloyo ölünce, Arogo ağlar. O kadar çok ağlar ki gözyaşları kuruduğunda tepeler oluşmuştur.

Kaynak: www.amusingplanet.com

Üçüncü efsanede dev bir carabaonun (bufalo) bölgedeki bütün bitkileri yediği anlatılır. Sürekli yer, durmadan yer. Giderdiği tuvalet ihtiyacı ise tepeleri oluşturmuştur.

Kaynak: asiaholidays.biz

Tepeler 2006 yılında turizme açıldı. Tepelerin orijinal olarak izlendiği noktaya Çikolata Tepeleri Kompleksi deniliyor ve Filipin hükûmeti tarafından yönetiliyor. Bölge Tagbilaran'a 55 kilometre uzaklıkta. Tepelerin izlenebileceği bir diğer nokta, Sagbayan şehri yakınlarındaki Sagbayan Tepesi'dir.

Kaynak: www.amusingplanet.com

Çikolata Tepeleri'ne gitmek için Manila'dan Tagbilaran'a uçulur (yaklaşık 70 dakika).Tagbilaran'dan otobüsler ya da taksiler sizi tepelere kısa bir sürede, tepelere yakın bir mesafeye kadar götürecektir. Carmen şehrine giden yolda araçtan inip 10 dakikalık bir yürüyüşten sonra tepelere varabilirsiniz.

Yorumlar

Yazar hakkında

Gezebilmek, her yeri... Görebilmek, dünyanın bütün güzelliklerini... Ne kadar para lazım? Ne kadar para? Gitmem lazım, görmem lazım dediğim her yer. Bir rehber tadında...
Ahmet....

0   yorum

Bu yeri siz de gezmek ister miydiniz? Fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

Cancel Reply