İletişim Formu

 

Cayambe Coca Ekolojik Rezervi

Cayambe Coca Ekolojik Rezervi Ekvador'da yer almaktadır. 4000 kilometre kareden daha fazla alan kaplamaktadır. Koruma alanına en yakınında yer alan Quito şehrinden ulaşım sağlanabilmektedir. Koruma alanı 1970 yılında kurulmuştur.

Kaynak: www.mygola.com

Güney Amerika akbabası ve değişik türde şahinler, koruma alanının sakinlerindendir. Gözlüklü ayılar, tilkiler ve geyikler, koruma alanında gözlemlenebilen diğer büyük hayvanlardandır. Páramo tavşanları ve tatular, koruma alanında nadir de olsa görülebilecek küçük hayvanlardandır. Bölgede, aralarında dağ tapiri, puma ve And tilkisinin de bulunduğu 106 tür memelinin yanı sıra 395 türde kuş, 70 sürüngen ve 116 amfibi türü tespit edilmiştir.

Kaynak: yourescapetoecuador.com
Bölgede 100'den fazla endemik bitki türü tespit edilmiştir. Bölge, bitki türleri açısından da oldukça zengindir.

Kaynak: www.pbase.com
Kaynak: www.pbase.com

Bölgede, Napo ilinde yaşayan Quechua insanları ve Sucumbíos ilinde yaşayan Sinangoé Cofán insanları, binlerce yıllık ilkel yaşantılarını sürdürmektedir.

Koruma alanı içerisinde sıcak su kaynakları yer almaktadır. Bu su kaynakları çevresinde kuş gözlemi yapılabilmektedir. İnka Öncesi Pambamarca kültürüne ait Cayamne yerleşimine ait kalıntılar da gezginlerin ilgisini çekmektedir. Koruma alanının en dikkat çekici noktalarından birisi, Cayambe Volkanı'dır. Ekvador'daki en yüksek şelale olan San Rafael Şelalesi (131 metre) de koruma alanı içinde yer almaktadır.

Yorumlar

Yazar hakkında

Gezebilmek, her yeri... Görebilmek, dünyanın bütün güzelliklerini... Ne kadar para lazım? Ne kadar para? Gitmem lazım, görmem lazım dediğim her yer. Bir rehber tadında...
Ahmet....

0   yorum

Bu yeri siz de gezmek ister miydiniz? Fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

Cancel Reply