İletişim Formu

 

Band-e Amir Milli Parkı

Band-e Amir Milli Parkı Afganistan'ın Bamyan Eyaleti'nde yer alıyor ve Afganistan'ın ilk milli parkı olma özelliğini taşıyor. Birbirinden doğal barajlarla ayrılı altı gölden oluşan park, travertenleri, mineral kaynakları ile ön plana çıkıyor.

Kaynak:  www.amusingplanet.com

Milli Park, Hindukuş Dağları'nın üzerinde, deniz seviyesinden ortalama 3000 metre yükseklikte yer almaktadır. Göller, içerdikleri karbon dioksit, kalsiyum karbonat gibi karışımları nedeniyle benzersiz bir renk almakta ve göl çevresinde travertenler oluşmaktadır.

Kaynak:  www.amusingplanet.com
Göllerden en küçük olan Band-e Panir 100 metre yarıçapında, en büyük göl olan Band-e Zulfiqar 6,5 kilometre uzunluğundadır. En kolay erişilen göl olan Band-e Haibat, Awe Barajı olarak da bilinir.

Kaynak:  www.amusingplanet.com
Göller, 1950'li yıllardan beri seyyahlarca ziyaret edilirdi. Ancak bölgenin Milli Park statüsünü kazanması 2009 yılında olmuştur. 230 mil kare alan kaplayan bu alan hem Afganistan'ın ilk milli parkı, hem de bir Dünya Mirası'dır.

Kaynak: barrygreville-eyres.blogspot.com.tr

Göller, turizme açık durumda. Gölde tekneler ya da küçük deniz bisikletleri ile turlar gerçekleştirilebilmekte. Benzersiz berraklıktaki mavi suları, çevredeki büyüleyici dağ manzaralarını seyrederek gölün ortasında saatlerce kalmak istiyor insan. Ayrıca göllere girmek serbest. İsteyenler gölde yüzme keyfini çıkarabiliyor.

Kaynak: forum.xcitefun.net

Bölgede temel ihtiyaçların karşılanabileceği küçük birkaç tesis de mevcut.

Yorumlar

Yazar hakkında

Gezebilmek, her yeri... Görebilmek, dünyanın bütün güzelliklerini... Ne kadar para lazım? Ne kadar para? Gitmem lazım, görmem lazım dediğim her yer. Bir rehber tadında...
Ahmet....

0   yorum

Bu yeri siz de gezmek ister miydiniz? Fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

Cancel Reply