İletişim Formu

 

Altın Emel Milli Parkı

Altın-Emel Milli Parkı, Kazakistan'da yer alan bir milli parktır. 1996 yılında kurulmuştur. Park Kapchagai Gölü yakınlarında, Ili Nehri ile Ak-Tau Dağı arasında yaklaşık 4600 kilometrekarelik bir alan kaplar ve çoğunlukla çöl ve kayalık araziden oluşur.

Kaynak: aboutkazakhstan.com

Bölgedeki en önemli turistik yerler, 1,5 kilometre uzunluğunda, 150 metre yüksekliğindeki Singing Dune (şarkı söyleyen kumullar), Aktau Kanyonu ve Katutau Volkanik Dağlarıdır.

Kaynak: caravanistan.com
Parkın kuruluş amacı, eşsiz doğal kompleksi, arkeolojik, tarihi ve kültürel anıtları, ender ve nesli tükenmekte olan bitki ve hayvan türlerini, ekoturizmin gelişimini korumaktır.

Kaynak: aboutkazakhstan.com
Bölgede, eski Türk geleneklerini sürdüren göçebe aileleri ve onların yurtları ve sürülerini görmek mümkün.

Kaynak: aboutkazakhstan.com
Besshatyr Mezar Höyükleri, bölgedeki en önemli tarihi kalıntılardandır. Besshaytr "Beş Çadır" anlamına gelir. Höyüğün adının M.Ö. 6 yüzyılda bölgede yaşamış olan topluluklara dayandığı söylenmektedir. Bölgede irili ufaklı 18 kadar höyük olduğu tahmin edilmektedir.

Kaynak: aboutkazakhstan.com
 Singing Dune, 150 metre yüksekliği, 1,5 kilometrelik uzunluğu ile benzersiz bir gösteri sunar. Özellikle rüzgarlı havalarda, ince kumların çıkardığı ses, kumulun adını almasının sebebidir. Rüzgarlı havalarda bir piyano sesi gibi bir ses çıkaran kumul, fırtınalı havalarda davul sesine benzer bir ses çıkarır. Kumulun tepesine çıktığınızda, benzersiz panoramik bir görünümle karşılaşılır.
Kaynak: aboutkazakhstan.com
Ili Nehri'nin güneyindeki ince bir şerit halinde Ketmen Sıradağlarının beyaz tepelerine bakan Sogety ve Boguty'un mor tepeleri görülür. Batıya dönülünce Büyük Kalkan, doğuya dönülünce Küçük Kalkan Dağı görülür. Kuzeyde, Djungarian Alatau dağlarının mor-mavi sırtı, Chulak Dağı, Matai ve Altın-Emel görülebilir.

Yorumlar

Yazar hakkında

Gezebilmek, her yeri... Görebilmek, dünyanın bütün güzelliklerini... Ne kadar para lazım? Ne kadar para? Gitmem lazım, görmem lazım dediğim her yer. Bir rehber tadında...
Ahmet....

0   yorum

Bu yeri siz de gezmek ister miydiniz? Fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

Cancel Reply